Opvang en studie

image_pdfimage_print

Opvang

De school is elke weekdag open van 7.00 u. – 18.00 u.

Er is voorschoolse opvang van 7.00 u. tot 8.40 u. en naschoolse opvang van 15.30 u. tot 18.00 u.

Op woensdag eindigt de school om 12.15 u. Vanaf 12.25 u. is er betalende opvang. De kinderen kunnen op woensdag geen warme maaltijd verkrijgen. Ze kunnen wel boterhammen blijven eten.

Er is een aparte opvang voor kleuters en leerlingen van de lagere school.

De opvang gaat door in refter 1 (kleuter) en refter 2 (lager).

In de opvang wordt geen huiswerk gemaakt. Daarvoor dient de studie tenslotte. De opvang is er niet op afgestemd en er worden al eens schriften en/of boeken vergeten of verloren.

Aanbod naschoolse opvang

  • Vrije opvang van 15.30 u. tot 18.00 u.
  • Naschoolse activiteiten Tureluren (i.s.m. Stad Aalst) van 15.30 u. – 16.30 u.

Studie

De school biedt de mogelijkheid om huiswerk te maken tijdens de naschoolse studie.

De studie gaat in de klas door.

Leerlingen van het eerste en tweede leerjaar gaan naar de ‘korte studie’ van een half uur, van 15.30 uur – 16.00 uur, onder toezicht van een leerkracht van de eerste graad, in de klas.

Leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar gaan naar de ‘lange studie’ van drie kwartiers, van 15.30 uur – 16.15 uur, onder toezicht van een leerkracht van de tweede of derde graad, in de klas.

Leerlingen vanaf het derde leerjaar kunnen niet aansluiten in de ‘korte studie’ (van 15.30 uur – 16.00 uur). Indien zij geen uur lang in de studie kunnen blijven, gaan ze naar de opvang waar u de kinderen op gelijk welk tijdstip kan ophalen.

Dit omwille van praktische en logistieke redenen.

Na de bel van 15.20 uur verzamelen alle leerlingen in rijen op de speelplaats. De studiebegeleiders komen hen daar ophalen en gaan dan gezamenlijk naar de klassen.

Na de studie gaan de leerlingen naar de opvang of naar huis. Om de studie in alle rust te laten verlopen, vragen we om de kinderen enkel op de afgesproken tijdstippen op te halen.

Na de studie komen de kinderen terug naar de speelplaats waar u ze kan ophalen of waarna ze naar de opvang gaan.

Zeg op voorhand tegen uw kind wanneer hij/zij naar de naschoolse studie OF opvang moet. Zo is het voor uw kind ook duidelijk.

Scroll naar boven