Inschrijvingen

image_pdfimage_print
DigiD fraude voor het verkrijgen van gezamenlijk gezag. | Stellicher advocaten in Arnhem

Voor het eerst naar school? Of op zoek naar een nieuwe school ?

Je bent van harte welkom!

Inschrijvingen 2023 – 2024

Wat verandert er?

Tot vorig jaar kon men fysiek inschrijven in alle scholen van Aalst.

Vanaf dit schooljaar wordt er een onderscheid gemaakt tussen fysiek inschrijven of digitaal inschrijven. Of beter gezegd, inschrijven via een digitaal aanmeldingssysteem.

Scholen die geen beperkte capaciteit hebben, zullen fysiek inschrijven.

Scholen die een beperkte capaciteit hebben, zullen digitaal inschrijven.

Zowat alle katholieke scholen in Aalst, waaronder ook onze school, zullen inschrijven via een digitaal aanmeldingssysteem. Al deze scholen hanteren dezelfde richtlijnen en tijdlijn.

Hoe inschrijven?

Wenst u uw kind(eren) in te schrijven in onze school voor het schooljaar 2023-2024, dan maakt u best telefonisch een afspraak met ons secretariaat: 053/ 77 70 49 of via mail: secretariaat.bseikstraat@sjcaalst.be.

Vervolgens maken we graag tijd vrij voor een eerste kennismaking en eventuele rondleiding.

Bent u helemaal overtuigd, dan kan u uw kind(eren) aanmelden via het digitaal aanmeldingssysteem via de website naarschoolinaalst.be (vanaf 28 februari 2023).

Voorrang broer(s) en zus(sen) en kinderen van personeel

Broers en zussen en kinderen van personeel moeten zich ook digitaal aanmelden om voorrang te krijgen. Eens ze aangemeld zijn, is hun plaats verzekerd.

Opgelet, omdat we één school zijn: kleuter- en lagere school, hoeven kinderen uit de derde kleuterklas zich niet opnieuw in te schrijven voor het eerste leerjaar in onze lagere school. Dit geldt enkel voor campus Eikstraat.

Hulp nodig?

Het digitaal aanmelden kan u gerust van thuis uit doen.

Anderzijds staat u er niet alleen voor! Wij hebben op school computers beschikbaar om de digitale aanmelding samen te doen. U maakt dan best een afspraak op het nummer 053/ 77 70 49 of via mail secretariaat.bseikstraat@sjcaalst.be.

Digitaal aanmelden: tijdlijn

 • Vanaf dinsdag 28 februari (10.00 u.) tot en met dinsdag 21 maart (16.00 u.) kan u zich aanmelden (via naarschoolinaalst.be) en uw schoolkeuze(s) doorgeven.  

Het tijdstip wanneer u inschrijft heeft geen invloed (!)

*Broer(s) en zus(sen) melden zich ook aan!

 • Het programma houdt in eerste instantie rekening met uw schoolkeuze, vervolgens met uw woon- of werkplaats.
 • Op vrijdag 21 april krijgt u te horen of uw kind in onze school kan ingeschreven worden.
 • Indien u uw kind plaats heeft op onze school, dan ontvangt u een ‘ticket’.
 • Vervolgens kan u tussen maandag 24 april en maandag 15 mei uw kind met dit ticket op school definitief inschrijven. Na 15 mei is uw ticket niet meer geldig (!)

Wie meldt aan?

 • Uw kind is geboren in 2021 (ook al start uw kind in het schooljaar 2024-2025).
 • Uw kind is geboren in 2020 of vroeger en het gaat nog niet naar school.
 • Uw kind gaat al naar school, maar wil veranderen van school vanaf 1 september 2023.

Vrije inschrijvingen

Vanaf dinsdag 23 mei starten de vrije inschrijvingen. Vanaf dan wordt er terug fysiek ingeschreven, indien er nog plaats is.

Voor het eerst naar school

Kinderen geboren in 2020 kunnen dit schooljaar instappen tijdens één van de onderstaande instapdagen. Peuters moeten minstens 2 jaar en 6 maanden oud zijn om te mogen starten in de kleuterschool.

De school “verwacht” dat kinderen die starten in de kleuterschool, zindelijk zijn. Kleuterleidsters kunnen immers hun pedagogisch werk niet doen, wanneer ze voortdurend moeten verschonen.

Instapdagen schooljaar 2022 – 2023

 • 01 september 2022 (eerste schooldag)
 • 07 november 2022 (na de herfstvakantie)
 • 09 januari 2023 (na de kerstvakantie)
 • 01 februari 2023
 • 27 februari 2023 (na de krokusvakantie)
 • 17 april 2023 (na de paasvakantie)
 • 22 mei 2023 (na Hemelvaart)

Meer info kan u vinden op: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/ouders/naar-school/naar-de-kleuterschool/naar-de-kleuterklas-vanaf-25-jaar

Naar de lagere school

De school screent elke leerling die voor het eerst in het lager onderwijs instroomt. Deze screening gebeurt steeds op een laagdrempelige en kindvriendelijke manier.

Indien de school op basis van de resultaten van de taalscreening het nodig acht, wordt een taaltraject voorzien dat aansluit bij de specifieke noden van het kind. De taalscreening gebeurt niet voor anderstalige nieuwkomers, zij krijgen sowiezo een aangepast traject.

Kinderen die ingeschreven zijn in onze kleuterschool krijgen voorrang in onze lagere school. Zij moeten zich niet opnieuw inschrijven. Dit geldt enkel voor campus Eikstraat.

Scroll naar boven