Ouderraad

Als ouderraad zijn wij een spreekbuis naar de school toe en een aanspreekpunt voor de ouders. Wij delen als ouder samen met de school de gemeenschappelijke taak om onze kinderen op te voeden en willen daarom ondersteunen waar kan.

Wat doen wij?

  1. Steunen en uitbouwen van het schoolleven door schoolactiviteiten en evenementen te organiseren, te steunen of mee te helpen ( bv.  attentie voor Sint-Maarten, dag van de leerkracht, eetfestijn, schoolfeest, proclamatie zesde leerjaar, de kinderfuif, taartenverkoop, schoolkalenders,  .. )
  2. Het behandelen van actuele thema’s en problemen die zich stellen met betrekking tot het openbare leven (bv. verkeersveiligheid, gezonde voeding, … )

Enkele praktische inlichtingen:

  • Bij het begin van het schooljaar stellen wij ons voor en communiceren we naar al onze ouders de werking van de ouderraad zodat nieuwe leden zich kunnen aanmelden. Twijfel je op dat moment nog? Geen paniek, je kan ons op elk ander moment vervoegen.
  • Een ouderraad kan slechts efficiënt werken indien er een nauwe en hechte band is met de ouders die ze vertegenwoordigt. Elke ouder kan steeds terecht bij de voorzitster of de andere leden, wij zijn steeds bereikbaar en staan voor jullie klaar.
  • De ouderraad wordt ook vertegenwoordigd in het kerncomité schoolraad van het Sint-Jozefscollege, waar de drie campussen gegroepeerd worden.
  • We maken deel uit van de Vlaamse Confederatie der Ouderverenigingen en zijn samengesteld uit ouders die kinderen hebben die bij ons op school lopen.

Zin om lid te worden?

Zin om deel uit te maken van een uiterst dynamisch en enthousiast team?

Neem contact met ons op en kom vrijblijvend eens kennis maken. We zijn zeker dat je de smaak zal te pakken krijgen!

Je kan ons steeds contacteren via onze facebookpagina: Ouderraad SJC Eikstraat of via mail:  ouderraad.bseikstraat@sjcaalst.be.

Tot binnenkort!